top of page
  • Yazarın fotoğrafıEkrem Çankırlı

Merhaba Ben Ekrem Çankırlı

Güncelleme tarihi: 23 Haz


Çevrimiçi makalelerim, herkese açık olacak şekilde hazırladığım ve mobil öğrenmeye uygun çevrimiçi mikro kursların yayınlandığı eogrenNet başlıklı Bloğuma hoş geldin!


Blog'ta bazen sosyoekonomik, kültürel ve toplumsal içerikli makalelere bazen de uzaktan mobil öğrenmeye uygun yönetim, pazarlama, eğitim başlıklarında yer alan çevrimiçi kurslara ulaşabileceksin. Eğer çevrimiçi makalelere veya çevrimiçi kurslara ilgin varsa, bloğa üye olarak ya da sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlar aracılığı ile beni takip edebilir, düşüncelerinle ve yorumlarınla etkileşimde olabilirsin.


Hakkımda biraz daha bilgi sahibi olmak istersen aşağıda kişisel bilgi notumu bulabilirsin. 


Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Lisans ve Uzaktan Eğitim Ana Bilim Dalı  Yüksek Lisans ve  İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans derecesine sahibim. Lise öğrenimimi Bandırma Endüstri Meslek Lisesinde tamamladım. Dolayısıyla teknik uygulamaları ve teknoloji konularına ilgim bulunmaktadır.

Yüksek Lisans öğrenimimde;

Siyaset Bilimi alanında; Toplumsal Cinsiyet ve  Politika; Küreselleşme ve Siyaset; Karşılaştırmalı Devrimler Tarihi; 20. Yüzyıl Siyasi Tarihi; Siyasal ideolojiler; Cumhuriyet Dönemi Türk Siyasi Tarihi; Ordu ve Siyaset; Karşılaştırmalı Siyaset; Rusya Coğrafyasında Toplum ve Siyaset konularında akademik çalışmalar yaptım. Soğuk Savaş Sonrası Sosyalizmden Kapitalizme Geçiş: Rusya Örneği araştırma konulu bitirme projem ile yüksek lisans sürecimi gerçekleştirdim.


Pandemi süreci ve sonrası öğretim kurumlarındaki çevrimiçi öğretim süreçlerinde yaşanan bazı aksaklıklar, günlük hayat ve iş hayatı içinde yoğunlaşan webinarlar,  video konfreanslar, online eğitimdeki teknolojilere olan ve artan ilgim nedeniyle uzaktan eğitim alanında yüksek lisans öğrenimime başladım. Açık ve Uzaktan Öğrenmenin Temelleri; Açık ve Uzaktan Öğrenmenin Tasarımı; e-Öğrenme Malzemelerinin Geliştirilmesi; Açık ve Uzaktan Öğrenme Araştırmaları; Uzaktan Eğitim Teknolojileri;  Uzaktan Eğitimin Yönetimi konularında akademik çalışmalar yaptım. Uzaktan eğitim kalite güvencesi kapsamında Yükseköğretimde Çevrimiçi Derslerin Kalitesinin Ulusal ve Uluslararası Kriterler Bağlamında Değerlendirilmesi: Kalite Belgelendirme Süreç Önerisi tez çalışması ile yüksek lisans sürecimi tamamladım. 


Özel ve kamu kurumlarında yöneticilik yaptım. Profesyonel süreç içinde satış ve pazarlama, kamu yönetimi ve uluslararası ilişkiler ve uluslararası ticaret alanlarında faaliyet gösteren şirketlerde ve kurumlarda çalışmalarım oldu.

Son dönemde ağırlıklı olarak oto sigortaları tedarikinde yenileme oto yedek parçalarının eşdeğer kalitede parça sertifikasyonunu, ilgili parçaların TÜRKAK ürün belgelendirme akreditasyon ve test kriterlerine göre yeterliliğinin doğrulanmasını ve sertifikalı eşdeğer kalitede parçaların izlenebilirlik sürecini yönettim. Oto bakım ve onarım merkezlerinin kalite kriterlerini hazırladım, yeterlilikleri için denetim süreçlerini planladım ve uyguladım. Sigorta şirketleri oto hasar, hasar lojistik, suistimal birim uzmanları ve eksperler için trafik kazası sonrası oto hasar onarım süreçlerine ilişkin doğru onarım yöntemleri ve olası suistmallere ilişkin eğitim müfredatlarını hazırladım ve eğitim süreçlerini koordine ettim. Sigorta şirketlerinin kullandığı hasar yönetim yazılımı kapsamında online şasi sorgulama, araç kataloğu, güncel parça fiyatlandırma altyapıları ile hasar yönetimi süreç operasyonunu yönettim.

Profesyonel hayat içinde yaşam boyu öğrenme felsefesine inanan biri olarak akademik çalışmalar kapsamındaki hakemli dergilerde bilimsel yazılarım ve makalelerim yayınlandı.

Yayınlarım ve Bilimsel Faaliyetlerim:

  • Çankırlı, E. (2023). Yükseköğretimde Çevrimiçi Derslerin Kalitesinin Ulusal ve Uluslararası Kriterler Bağlamında Değerlendirilmesi: Kalite Belgelendirme Süreç Önerisi, Tez No.815634, Anadolu Ünivesitesi, https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/tezSorguSonucYeni.jsp.

  • Çankırlı, E. (2022). Reviewing Of Video Conferencing Technology in Mobile Learning, In Proceedings of the 5th International Open & Distance Learning Conference (IODL22). 28-30 September, 2022, Eskişehir, Turkey.

  • Çankırlı, E. (2022). Uzaktan Eğitim Kurumlarının Belgelendirilmesi. TAM Akademi Dergisi, 1(1), 58–70. https://doi.org/10.58239/tamde.2022.01.004.x

  • Bozkurt, A., Kır, Ş., Şenocak, D., Elibol, S., Özer, N., Orhan, G., Alpat, M. F., Çimen, E., Çankırlı, E., & İbileme, A. İ. (2022). Research Tendencies in the Discipline of Distance Education (2015-2022): Examination of Doctoral Theses in Higher Education in Turkey. In Proceedings of the 5th International Open & Distance Learning Conference (IODL22) (pp. 355- 366). 28-30 September, 2022, Eskişehir, Turkey. https://doi.org/10.5281/zenodo.7428522.

  • Çankırlı, E. (2020). Soğuk Savaş Sonrası Sosyalizmden Kapitalizme Geçiş: Rusya Örneği , Btirme projesi, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.

  • Çankırlı, E. (2018). Standardizasyon ve Sertifikasyonun Önemi, SBM Sigorta Bilgi Merkezi Bilgi Dergisi, https://www.sbm.org.tr/dergi/9/files/assets/basic-html/page-10.html.

  • Çankırlı, E. (2018). Parça Takip Sistemi, SBM Sigorta Bilgi Merkezi Bilgi Dergisi, https://www.sbm.org.tr/dergi/10/files/assets/basic-html/page-7.html

  • Çankırlı E. (2013). Araç Sigortası Kapsamında Maddi Hasarın Yönetimine Yönelik Yapılan Çalışmalar ve Sigorta Sektörüne Getireceği Faydalar, 1. Ulusal Sigorta ve Aktüerya Kongresi Bildiri Kitabı s.16, https://web.hitit.edu.tr/dosyalar/yayinlar/ismailyildirim@hititedutr020920143H0S2C3E.pdf

36 görüntüleme0 yorum

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page