top of page
  • Yazarın fotoğrafıEkrem Çankırlı

Mikro Kurslarda Esnek Öğrenme

Mikro Öğrenme (Micro Learning), öğrenme sürecinin küçük ünitelere bölünüp kısa aşamalar halinde yapılması işlemidir. Sıklıkla motivasyon ve konsantrasyonu yüksek tutma amaçlı başvurulan bir yöntem olarak bilinmektedir.

Mikro Öğrenme konsepti, öğrenim için hazırlanmış kursların oyunlaştırılması ile öğrenmeyi güncel hale getirmektedir. Dolayısıyla günlük iş hayatı veya öğrenme süreçlerinde mesaj, e-posta veya sms ile paragraf okuma, podcast aracılığı ile kısa bilgileri dinleme, kısa video görüntüleri ile izleyerek bilgilere ulaşma, kelimeleri, açıklamaları veya formülleri ezberleme, küçük şeylerde kronolojik sıralama yapma, soruların cevaplarını seçme, testlerdeki soruları yanıtlama, mikro-oyunlar oynayarak öğrenmeyi eğlenceli hale getirme, soru cevaplarken kendine güveni ölçme gibi bir çok etkinliği içinde barındırır. 

Bu bilgiler ışığında eöğren micro learning uygulaması aşağıdaki Introduction of Artificial Intelligence başlıklı ilk kursu herkese ücretsiz olarak sunmaktadır. İngilizce ve yapay zeka tabanlı hazırlanmış kurslar ile giriş seviyesinde güncel ve popüler oyunlaştırılmış konulara ilgi duyan ve temel seviyede öğrenmek isteyenler için hazırlanmıştır. eogrenEdApp uygulamasına kayıt olarak İngilizce hazırlanmış ücretsiz kurslara ulaşılabilir. Platform her hafta değişik ve güncel konularla öğrenenlere katkıda bulunmaktadır.

Günlük, kısa sürelerle, temel seviyede de olsa konular hakkında öğrenme sürecinin ilk adımının atılmasına destek olan ücretisiz kurslara aşağıdaki link ya da görsele tıklayarak, eöğren uygulaması kaydı ile keyifli mikro öğrenme süreci denenebilir. 

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page